Ήπιος καιρός τα Χριστούγεννα – Βροχές από το Σαββατοκύριακο

Ήπιος καιρός τα Χριστούγεννα – Βροχές από το Σαββατοκύριακο
Καλός καιρός τα Χριστούγεννα Eurokinissi

Καλές θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα. Μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο από τα Βορειοδυτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπική συννεφιά και πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Από το Σάββατο και από τα ΒΔ μεταβολή του καιρού με βροχές
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή τα Χριστούγεννα
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στο Αιγαίο

Σήμερα Πέμπτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2020 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-12-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-12-2020

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-12-2020

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους και βαθμιαία θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα – Την Κυριακή βροχές

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Την Κυριακή προβλέπονται βροχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές την Κυριακή

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές την Κυριακή Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα