Ήπιος χειμωνιάτικος καιρός την Κυριακή

Ήπιος χειμωνιάτικος καιρός την Κυριακή
ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και λίγα φαινόμενα. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη και θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια όπου θα βρέξει τοπικά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο

 

Την Κυριακή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Ιονίου, και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα έχει μέγιστη τιμή τους 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 16 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου..

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 20/12/2001 είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, -23°C στην Καστοριά, Τρίκαλα -21°C, Λάρισα -20,7°C, Λαμία -12,7°C . Το 2008 δημιουργήθηκαν 4 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα