Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά και τα Βόρεια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά και τα Βόρεια
Εικόνα κακοκαιρίας Eurokinissi

Από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια – Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά στα βορειοδυτικά αλλά στα υπόλοιπα θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή- Στη βόρεια Κρήτη θα είναι υψηλή με τον υδράργυρο τοπικά στους 33 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ.

Το Σάββατο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική, τη βόρεια και πρόσκαιρα την κεντρική Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά στα υπόλοιπα θα είναι υψηλή. Τοπικά μάλιστα στη Βόρεια Κρήτη θα φτάσει και τους 33 βαθμούς . .Η θερμοκρασία έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 24 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες στη Βόρεια Κρήτη τους 33 και το Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική παροδικές νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου..


Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές η καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : στις 26/9/1962 είχαμε ένα νεκρός από κεραυνό στην Αθήνα, ενώ το 2015 σημειώθηκαν πλημμύρες στη Θέρμη της Θεσ/νίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα