Ισχυρή καταιγίδα σε όλη την Αττική – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Διαβάζεται σε 3'
Ισχυρή καταιγίδα σε όλη την Αττική – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα
INTIME

“Άνοιξαν οι ουρανοί” στην Αττική, όπου την τελευταία ώρα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες. Πού εντοπίζονται προβλήματα. Live η πορεία της κακοκαιρίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας τις τελευταίες ώρες, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και τους κεραυνούς.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται και στην Αττική, με τα εντονότερα φαινόμενα να παρατηρούνται κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκαν αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Σπάτα και Διόνυσο -όπου νωρίτερα έπεσε και χαλάζι- χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Στη λεωφόρο Ερυθραίας, κοντά σε υπόγεια διάβαση, εγκλωβίστηκε οδηγός στο όχημά του, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα για τον απεγκλωβισμό του.

Χαρακτηριστικό της έντασης των φαινομένων είναι το παρακάτω βίντεο, που δείχνει την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα στην Άνοιξη Αττικής.

Καταιγίδα ωστόσο ξέσπασε και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα εστάλη και μήνυμα από το 112 προειδοποιώντας για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες και καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι “λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Άνοιξη, Μαραθώνα εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις”.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής λόγω των περιπτώσεων εκδήλωσης πυρκαγιάς από κεραυνούς και τα πλημμυρικά φαινόμενα, που προκλήθηκαν από την έντονη καταιγίδα στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Πού σημειώθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής

Σύμφωνα με το meteo.gr, από την κακοκαιρία επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού.

Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου.

Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά.

Υπενθυμίζεται πως xθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία από την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου. Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας “ειδικά γι’ αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα“.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους:

  • στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές, δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών
  • Θεσσαλονίκης
  • Σερρών
  • Καβάλας και οι
  • Σποράδες

Eνώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε:

  • Φθιώτιδα
  • Φωκίδα
  • Βοιωτία
  • Αττική
  • Κορινθία και
  • Αργολίδα

LIVE H ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα