Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας intime news

Ισχυρή βροχόπτωση συνοδεία κεραυνών είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Πώς θα συνεχιστούν τα φαινόμενα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται αυτή την ώρα σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας με ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνούς.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης (13/6) στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βορειοδυτικό Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένεται να είναι τοπικά περιορισμένη ενώ προβλέπεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη (14/6)

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι, στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ (15/6)

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16/6)

Αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τι προκαλεί τον άστατο καιρό

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, με την διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων η κίνηση των αερίων μαζών αλλάζει πορεία και ψυχρότερες και ασταθείς αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη κινούνται νοτιότερα προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Οι ψυχρές αυτές μάζες, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, προκαλούν έντονα φαινόμενα αστάθειας τα οποία συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό, καθώς οι αντικυκλώνες που δημιουργούνται μπορούν να παραμείνουν στην ίδια θέση για αρκετές βδομάδες, προκαλώντας σε περιοχές που επηρεάζονται από αυτούς τον ίδιο τύπο καιρού, για εκτεταμένες χρονικές περιόδους. Αλλού κρύο, αλλού ζέστη. Αλλού βροχές, αλλού ξηρασία.

Η εμμονή αυτού του τύπου καιρού θα διατηρηθεί και αυτή την εβδομάδα, όπου εκτός από την Βαλκανική και τη χώρα μας, μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Ιταλία καθώς επίσης η Δυτική Μεσόγειος και τα βόρεια τμήματα της Ιβηρικής χερσονήσου .

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα