Ισχυροί βοριάδες και πτώση του υδράργυρου

Ισχυροί βοριάδες και πτώση του υδράργυρου

Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τοπικά ακόμη και στα 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

•Επικράτηση κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών

•Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τοπικά ακόμη και στα 7 μποφόρ

•Σχεδόν αίθριος καιρός

Σήμερα, Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ στα πελάγη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-09-2020

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια – νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό στη νότια Πελοπόννησο να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά αρχικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


ΚΥΡΙΑΚΗ 06-09-2020

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-09-2020

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής κυρίως χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΡΙΤΗ 08-09-2020

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα