Καύσωνας: Καμίνι ξανά η χώρα – Πού θα αγγίξει τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος

Καύσωνας: Καμίνι ξανά η χώρα – Πού θα αγγίξει τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Πέμπτη. Μεταξύ 42 και 44 βαθμών Κελσίου η θερμοκρασία από Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στους 41 με 43 βαθμούς την Πέμπτη και τοπικά 44 βαθμούς από την Παρασκευή έως την Κυριακή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι . Η ορατότητα στο Ιόνιο θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-07-2023 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα στους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου .

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΥΣΩΝΑ

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 41 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 37 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα