Καύσωνας “Κλέων”: Σε ποιες περιοχές σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες – LIVE ΧΑΡΤΗΣ

Καύσωνας “Κλέων”: Σε ποιες περιοχές σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες – LIVE ΧΑΡΤΗΣ
Αθηναίοι πολίτες αναζητούν ανάσες δροσιάς λόγω του καύσωνα "Κλέων" INTIME NEWS

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα με την ονομασία "Κλέων" με τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας να βρίσκεται πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πώς θα κινηθεί το φαινόμενο τις επόμενες μέρες

Καζάνι που βράζει θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η χώρα, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας “Κλέων” με την ΕΜΥ να προχωρά σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα (10/7) και το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON.

Με την κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών να σημειώνεται σήμερα, Παρασκευή (14/07) ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά και σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από τους 40 βαθμούς, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στο εσωτερικό της Ηπείρου, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και στη νότια Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αττική καταγράφονται στις περιοχές Ελληνικό, Νέα Φιλαδέλφεια, ΟΑΚΑ και Τατόι με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο υδράργυρος άγγιξε τους 38 βαθμούς στο Σουφλί, τους 41 βαθμούς στις Σέρρες και τους 39 στο Πολύκαστρο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η θερμοκρασία σε Καστοριά και Κοζάνη στη Δυτική Μακεδονία έφτασε τους 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία η Λάρισα κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία με 40 βαθμούς, ενώ η Ζάκυνθος στα νησιά του Ιονίου “ψήθηκε” κάτω από τους 38 βαθμούς.


Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου
β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στη Στερεά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου
γ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν κατά τόπους περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας “Κλέων”: LIVE χάρτης με την πορεία του

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα