Καύσωνας: Τρεις ήπειροι στη δίνη ακραίων θερμοκρασιών, χωρίς σημάδια υποχώρησης

Καύσωνας: Τρεις ήπειροι στη δίνη ακραίων θερμοκρασιών, χωρίς σημάδια υποχώρησης
Τουρίστες στην Ακρόπολη AP Photo/Thanassis Stavrakis

Σε κατάσταση συναγερμού ο πλανήτης για τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα. Ανησυχία από τους μετεωρολόγους, τεράστιος προβληματισμός για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Στην Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ρεκόρ των θερμοκρασιών είναι συνεχόμενα και οι μετεωρολόγοι λένε ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια βελτίωσης του σκηνικού.

Οι πυρκαγιές μαίνονται στη Νότια Ευρώπη και τον Καναδά, εδώ και περισσότερο από έναν μήνα. Εκρηκτικές καταιγίδες, καταρρακτώδεις μουσώνες και υπερβολική ζέστη σπέρνουν την καταστροφή και απειλούν ζωές σε τρεις ηπείρους.

Καύσωνας ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ/AΠΕ-ΜΠΕ

Μακροπρόθεσμα, λένε οι επιστήμονες, ότι η κλιματική αλλαγή κάνει τα κύματα καύσωνα πιο ζεστά, συχνότερα και μακρύτερα. Την ίδια ώρα, οι πυρκαγιές γίνονται εντονότερες. Επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα, τις βροχοπτώσεις και τις ξηρασίες, φτάνοντας σε κάθε γωνιά της Γης, λόγω της καύσης ορυκτών από τον άνθρωπο.

Στην Ελλάδα, οι πυρκαγιές έχουν κάψει περιουσίες, σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης την τελευταία εβδομάδα και οι θερμοκρασίες προβλέπεται να φτάσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτόπιος, δήλωσε ότι η έντονη ξηρασία δημιουργεί «ακόμα πιο δύσκολες» συνθήκες για τους Έλληνες πυροσβέστες.

Φωτιά στη Δυτική Αττική INTIME NEWS

Παρόμοιες συνθήκες ξηρασίες έχουν δημιουργήσει ρεκόρ πυρκαγιών στον Καναδά, όπου περισσότερα από 25 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά.

Δεδομένου ότι η ακραία ζέστη θα συνεχιστεί, μέρη της Νότιας Ευρώπης προετοιμάζονται για το επόμενο κύμα καύσωνα, παρόλο που οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει ελαφρώς τις τελευταίες δύο ημέρες.

Οι εκτεταμένες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στον πλανήτη

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ των New York Times, η επικίνδυνη ζέστη που σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες και κυρίως για τους ηλικιωμένους.

Τα νοσοκομεία στην Ιταλία ανέφεραν αύξηση των έκτακτων περιστατικών που σχετίζονται με τη ζέστη, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Συνδικάτα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες συναντήθηκαν για να συζητήσουν πώς να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τη ζέστη, η οποία δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες σε εργοτάξια και στους δρόμους των πόλεων.

Καύσωνας στην Ιταλία 2023 Luca Bruno/AP

Στην Ισπανία, οι αρχές κήρυξαν επίσημα το τέλος της έκτακτης ανάγκης την Πέμπτη. Ωστόσο, παραμένει η επαγρύπνηση, με τις αρχές της χώρας να προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην «χαμηλώσουν την επιφυλακή», δεδομένου ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών σε ζεστές και ξηρές συνθήκες παραμένει υψηλός σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Καύσωνας στην Ισπανία AP Photo/Manu Fernandez

Σε όλη την Ευρώπη, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, με τις χώρες της Νότιας Ευρώπης να συνεργάζονται με άλλες χώρες της ηπείρου, για την εφαρμογή σχεδίων ανακούφισης από τη ζέστη, κυρίως με στόχο την προστασία των ηλικιωμένων.

Η υπερβολική ζέστη μπορεί να είναι επικίνδυνη για οποιονδήποτε, αλλά οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι καλοκαιρινοί καύσωνες στην Ευρώπη πέρυσι σκότωσαν 61.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την ήπειρο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Αξιωματούχοι υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να συνδέουν τους θανάτους με την υπερβολική ζέστη. Η ζέστη και η υγρασία είναι ιδιαίτερα καταστροφικές στο βόρειο Μεξικό, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με τη ζέστη φέτος στην περιοχή, σύμφωνα με αναφορές του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Στην Ασία, οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες έχουν επιδεινωθεί από μια έντονη περίοδο μουσώνων που έχει ήδη στοιχίσει περισσότερες από 100 ζωές στην Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι πιθανότατα σημαντικά υψηλότερος.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αντικατέστησαν την έντονη ζέστη στην Ινδία τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στις πολιτείες των Ιμαλαΐων Uttarakhand και Himachal Pradesh. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστιες κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 130 ανθρώπους τις τελευταίες 26 ημέρες στη βόρεια Ινδία.

Μια έκθεση από την κυβέρνηση της Ινδίας τον Απρίλιο προμήνυε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, προειδοποιώντας ότι «με την ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη, η πιθανότητα σύνθετων ακραίων περιπτώσεων, όπως η ταυτόχρονη εμφάνιση ξηρασιών και κυμάτων καύσωνα, είναι επίσης πιθανό να αυξηθεί». Η ξηρασία μπορεί να κάνει πιο πιθανές τις ξαφνικές πλημμύρες επειδή το έδαφος γίνεται λιγότερο απορροφητικό.

Το κύμα καύσωνα σε μεγάλο μέρος της Κίνας την Παρασκευή, κατέρριψε κάθε ρεκόρ σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δυτική περιοχή της Xinjiang έχει πληγεί ιδιαίτερα. Οι θερμοκρασίες την Κυριακή σε έναν απομακρυσμένο δήμο έφτασαν τους 52 Κελσίου), σπάζοντας σύμφωνα με πληροφορίες το ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία στην Κίνα. Σε τμήματα της Σιντζιάνγκ αναμένεται να εκδηλωθούν υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με επίσημα μέσα ενημέρωσης. Για αυτό, οι αρχές δήλωσαν ότι βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές πυρκαγιές.

Παρόλο που δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, η Κίνα αυξάνει σημαντικά τη χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τον κλιματισμό κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα.

Μεγάλη ανησυχία από τους μετεωρολόγους

Οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι το τρέχον κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ. Σχεδόν 80 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν ακραίες θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύμα καύσωνα στις ΗΠΑ AP

Μια άλλη αμερικανική υπηρεσία, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, προέβλεψε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τον επόμενο μήνα. Την Πέμπτη, η NOAA ανέφερε ότι ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Ιούνιος του πλανήτη από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή παγκόσμιων ρεκόρ θερμοκρασίας το 1850.

Φωτιές στην Ελλάδα: “Θα δυσκολέψει η κατάσταση τις επόμενες μέρες” λέει η Πυροσβεστική

Σε ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική την Παρασκευή (21/7) για τα μέτωπα των πυρκαγιών στη χώρα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης, 52 είναι οι νέες πυρκαγιές στη χώρα. Αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες ενεργές καύσεις αντιμετωπίζουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Δυτική Αττική.

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, είπε ο κ. Βαθρακογιάννης λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Καύσωνας: Το ρεκόρ του 1987 που φαίνεται ότι θα σπάσει

«Το ρεκόρ που είχαμε το 1987 με τον καύσωνα όπου για 12-13 μέρες περίπου, οι θερμοκρασίες ήταν πάλι πολύ υψηλές, φαίνεται ότι θα σπάσει τώρα, καθώς η διάρκεια αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη» ανέφερε ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Δεν φαίνεται κάποιος μηχανισμός, δηλαδή κάποιο σύστημα το οποίο θα έρθει από τη δυτική ή από τη Βόρεια Ευρώπη, το οποίο θα κινηθεί προς τα Βαλκάνια και θα διώξει, με κάποιο τρόπο, αυτές τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας και δεν έχει και κάποιο σοβαρό μελτέμι» εξήγησε ο κ. Λάλος.

Οι γνωστοί “ετησίες” άνεμοι, που είναι ο ανεμιστήρας της περιοχής μας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάλος, οι οποίοι βοηθούν να ξεπερνάμε τις καλοκαιρινές ζέστες, απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται φως στο τούνελ μέχρι το τέλος του μήνα.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή, σχεδόν, με εξαίρεση τις δύο-τρεις προηγούμενες ημέρες, απουσία σημαντική των μελτεμιών τον Ιούλιο που είναι στατιστικά ο μήνας με τα περισσότερα μελτέμια και επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών, πρωτοφανείς μάλιστα θερμοκρασίες σε διάρκεια για τη χώρα μας» σημείωσε.

«Θα έλεγα ότι ουσιαστικά δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα τουλάχιστον, για να μην πω σε όλη την Νότια Ευρώπη. Έχουμε περίπου από τις 12-13 Ιουλίου όλο και κάποιους σταθμούς να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς τις μέρες αυτές που προηγούνται και από ό,τι φαίνεται θα φτάσουμε περίπου μέχρι το τέλος του μήνα με το θερμόμετρο να συνεχίζει να δείχνει σε πολλές περιπτώσεις πολλά 40άρια, για να μην πω και πολλά νούμερα παραπάνω από τους 41-42 βαθμούς, όπως περιμένουμε για αυτό το Σαββατοκύριακο εξάλλου» προσέθεσε ο κ. Λάλος.

“Είναι και δικό μου ερώτημα γιατί κλείνουν τα πάρκα”

Ερωτηθείς γιατί κλείνουν τα πάρκα κατά τις ημέρες του καύσωνα, ο κ. Λάλος παρέπεμψε για απάντηση στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

«Νομίζω ότι σαφώς είναι μια όαση μέσα στη τσιμεντοποίηση που έχουμε. Τα κτίρια ακτινοβολούν όλη μέρα, τα αιρκοντίσιον που έχουμε χειροτερεύουν πολύ την κατάσταση σε σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό είναι και ένα ερώτημα δικό μου πραγματικά» τόνισε.

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ, εξήγησε τι σημαίνει κλιματική αλλαγή για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, με αφορμή τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αυτές τις ημέρες.

«Αφού η θερμοκρασία της Γης ανεβαίνει, ο καιρός γίνεται πιο χαοτικός. Δηλαδή ακόμα και τα μοντέλα θα δυσκολεύονται κάποια στιγμή να δουν τι ακριβώς καταιγίδες θα έχουμε, αν θα είναι πρωτοφανούς έντασης, αν θα έχουμε όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις που θα μπορεί να χτυπήσουν. Τα καλοκαίρια μεγαλώνουν, οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν τα δάση αποκαΐδια. Οι πόλεις οι οποίες έχουν μεγαλώσει πολύ γίνονται ουσιαστικά καυτές.

Νέες έρημοι θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και στη νότια Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και η Ιταλία, καθώς θα έχουμε ερημοποίηση αυτών των περιοχών. Όλες οι μελέτες δηλαδή συμφωνούν ότι θα έχουμε ένα σκληρότερο κλίμα και πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες στη λεκάνη της Μεσογείου, άρα οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν και οι καλοκαιρινές βροχές θα χαθούν σε ένα βαθμό, τα κύματα καύσωνα θα αυξηθούν, θα έχουμε επέκταση δηλαδή της καλοκαιρινής περιόδου, αυτή μπορεί να είναι και δύο και περισσότεροι μήνες για όλες τις τουριστικές περιοχές» ανέφερε ο κ. Λάλος.

«Αν κάτι δεν αλλάξει προς το καλύτερο, σε βάθος 50 ετών συν πλην, μέχρι το 2100 θα αρχίσουμε να έχουμε προβλήματα στη Μεσόγειο και πληθυσμού, όπως έχουν και τα αφρικανικά κράτη τα οποία υποσιτίζονται, είναι και αυτά θύματα της κλιματικής αλλαγής διότι όντως έχουν μειωθεί οι βροχές και όλα τα σχετικά και θα αρχίσει σιγά σιγά ο κόσμος να μετακινείται βορειότερα. Βέβαια αυτό σε επίπεδο πολιτικής που είναι σήμερα, αύριο και μεθαύριο δεν είναι κάτι που ανησυχεί» τόνισε ο κ. Λάλος.

Όσο αφορά στις πυρκαγιές που αντιμετωπίζει η χώρα κάθε καλοκαίρι, ερωτηθείς σε τι βαθμό οφείλονται στην κλιματική κρίση ο κ. Λάλος επισήμανε «στατιστικά, μέχρι το 98, υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές στα δάση ήταν οι δασολόγοι. Από το 98 και μετά η αρμοδιότητα αυτή πέρασε στην Πυροσβεστική. Πέρα από την κλιματική αλλαγή, αν δείτε όλα τα στατιστικά, από το 99 και μετά έχουν καεί υπερπολλαπλάσιες ποσότητες δασών απ’ ό,τι πριν, πέρα από την κλιματική αλλαγή. Αν αυτά τα δύο τα συσχετίσεις, μπορεί θεωρητικά να το δικαιολογήσεις».

Καύσωνας: Έρχονται “45αρια” τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία “Κλέων”, την ερχόμενη βδομάδα και, συγκεκριμένα, από την Τρίτη (25/07), ένα τρίτο κύμα ακραίας ζέστης θα πλήξει τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα έως και την Κυριακή, η θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη αναμένεται τρίτη θερμική έξαρση. Τα νέα στοιχεία αναφέρουν πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Στιγμιότυπο εν μέσω καύσωνα EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έως και την Κυριακή, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 12:00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30. Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγος.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Σάββατο 22/7, προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 39 με 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 42 βαθμούς Κελσίου

β. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου

γ. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου

δ. στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 23/7, οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου

β. στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 24/7, η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25/7 έως και την Πέμπτη 27/7 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας. Την Παρασκευή 28/7 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στην κεντρική και τη νότια χώρα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση.

Καύσωνας: Η πορεία του θερμού κύματος – LIVE ΧΑΡΤΗΣ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών από τον Θοδωρή Κολυδά

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 2 ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα