Καιρός: Αυξάνεται η θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός: Αυξάνεται η θερμοκρασία την Πέμπτη
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Περιορισμένη η αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια και σχεδόν αίθριος καιρός στα υπόλοιπα. Θερμοκρασία κοντά στα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη η αστάθεια κυρίως στη κεντρική και βόρεια χώρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Την Πέμπτη αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενδέχεται θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 15/6/1956 επικράτησε καύσωνας στη κεντρική και νότια χώρα.
  • Το 1966 καταιγίδα στη Καρδίτσα προκαλεί το θάνατο 45χρονου γεωργού από κεραυνό και τραυματίζονται 46 άτομα από την ισχυρή χαλαζόπτωση στο χωριό Φανάρι, 23 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Στο χωριό Λοξάδα εκατοντάδες πουλερικά σκοτώθηκαν, μαζί και 2 άλογα από τη χαλαζόπτωση. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στη Κοζάνη.
  • Το 1993 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις με ζημιές στις Σέρρες.
  • Το 2009 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στον Υμηττό.
  • Το 2014 κακοκαιρία επικράτησε σε όλη τη χώρα με χαλαζοπτώσεις. Κεραυνός προκάλεσε δασική πυρκαγιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα