Καιρός: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες

Καιρός: Αισθητή πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες
Κύμα στο λιμάνι της Ραφήνας INTIME NEWS

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά

• Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά

• Οι άνεμοι ΝΑ στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο ΒΑ με την ίδια ένταση ενισχυόμενοι στα βόρεια τοπικά και σε 8 μποφόρ

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές στα ανατολικά. Από την Κυριακή και μετά πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς , στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο τους 18 με 21 ενώ στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 10/11/2007 είχαμε σοβαρές ζημιές στο Λουτράκι από βαρομετρικό χαμηλό 995 hPa, όπου η στάθμη της θάλασσας ανυψώθηκε περίπου 1μ. Το 2009 ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στον Αυλώνα. Το 2010 είχαμε πολύ έντονο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στα νότια και κεντρικά.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα