Καιρός: Αίθριος με ανέμους έως 7 μποφόρ – Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή

Καιρός: Αίθριος με ανέμους έως 7 μποφόρ – Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή
Αίθριος καιρός eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια καθώς και στη βόρεια Κρήτη. Η Πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές και λίγα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια , ακθώς και στη βόρεια Κρήτη
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στην κεντρική Στερεά, στη νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια καθώς και στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές Από τις βραδινές ώρες στην Θεσσαλία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι , κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 14/8/1957 ε’ίχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στο Αγρίνιο, 44°C στην Άρτα και στον Πύργο.
  • Το 2015 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στον Λέντα Ηρακλείου. Κεραυνός προκάλεσε δασική πυρκαγιά στην Πρέβεζα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα