Καιρός: Αίθριος με αραιές νεφώσεις – Πολλές βροχές την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός: Αίθριος με αραιές νεφώσεις – Πολλές βροχές την ερχόμενη εβδομάδα
Συννεφιά eurokinissi

Νέα μεταβολή του καιρού την Κυριακή και κυρίως την ερχόμενη εβδομάδα με πολλές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Η Πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός σήμερα στοις περισσότερες περιοχές αλλά από την Κυριακή έρχονται βροχές από τα βορειοδυτικά με ανατολική επέκταση.
  • Η θερμοκρασία σε κανονικές για την εποχή τιμές με πτώση από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στα νότια.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2023

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-04-2023

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΤΡΙΤΗ 04-04-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Δευτέρα και Τρίτη . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τη Δευτέρα ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από τους 19 βαθμούς την Κυριακή , θα πέσει στους 11 την Τρίτη

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα