Καιρός: Αίθριος με τοπικά θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Αίθριος με τοπικά θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός με ανέμους Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές αλλά με τοπικά θυελλώδεις ΒΔ ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μόνο το πρωί λίγα φαινόμενα σε Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο.
  • Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η προοπτική του καιρού την “βουβή εβδομάδα”

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η εβδομάδα που διανύουμε έχει χαρακτηριστεί από τον λαό ως “βουβή εβδομάδα“ γιατί αυτή την εβδομάδα δεν τελούνται Ακολουθίες και ως εκ τούτου ούτε η καμπάνα σημαίνει. Παλαιότερα αυτό καλλιεργείτο και από τους ίδιους τους ιερείς ως μια δικαιολογημένη προσπάθεια για λίγη ξεκούραση, λίγο πρίν τον μεγάλο κόπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Βέβαια αυτή την περίοδο όλοι συζητάμε για το τι καιρό θα έχουμε αυτές τις άγιες ημέρες για να μπορέσουμε να σουβλίσουμε τον οβελία στην εξοχή και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες .

Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς φαινόμενα και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα, χωρίς μεγάλες αποκλίσεις και με παροδικές νεφώσεις. Την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα έρχονται βροχές που θα επηρεάσουν πολλές περιοχές -και την Αθήνα- όπως φαίνεται στο μετεώγραμμα που ακολουθεί. Οι θερμοκρασίες την Μεγάλη εβδομάδα θα κυμαίνονται σε κανονικές τιμές.

Χωρίς φαινόμενα σχεδόν όλη την “βουβή εβδομάδα” με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα και με παροδικές νεφώσεις. Την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα έρχονται βροχές.

Την Δευτέρα στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 11/4/2012 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Κέρκυρα. — Το 2014 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Ξάνθη και Φλώρινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα