Καιρός: Αλλαγή σκηνικού – Έρχεται “χιονιάς” προς το τέλος της εβδομάδος

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού – Έρχεται “χιονιάς” προς το τέλος της εβδομάδος
Χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας Dimitris Kapantais /SOOC

Αισθητική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα κυρίως στα νότια έως την Τετάρτη. Ο καιρός γίνεται “χιονιάς” προς το τέλος της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα έως την Τετάρτη. Αισθητή πτώση στο τέλος της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά εως 7

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Οι ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2023

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες,

ΤΡΙΤΗ 31-01-2023

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου είναι πιθανό μέχρι το απόγευμα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2023

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές την Τρίτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα