Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Πού θα βρέξει

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Πού θα βρέξει
Βροχές MotionTeam

Τοπικές βροχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά έως 7 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις και βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15 με 17 και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου..

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-03-2023

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια το πρωί και στα δυτικά από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1500 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15 με 17 και στα νότια τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-03-2023


Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-03-2023


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή . Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα