Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό την Κυριακή με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό την Κυριακή με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Βροχόπτωση Eurokinissi

Έντονη αστάθεια την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα σήμερα Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με πτώση στη βόρεια Ελλάδα
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ

Την Κυριακή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.


Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ , η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και στην πόλη της Αθήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, και βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 11/6/2013 ισχυρή χαλαζόπτωση προκαλεί καταστροφές στην Πύλη Τρικάλων με διάμετρο χαλαζιού 3 cm
  • To 2014 είχαμε χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα με διάμετρο χαλαζιού 3 cm.
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρα στην Ορεστιάδα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα