Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα έως τους 39 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα έως τους 39 βαθμούς Κελσίου
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα όμβρων το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 21/8/1951 είχαμε καταιγίδες στη κεντρική και νότια χώρα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.
  • Το 2006 είχαμε 42°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα. 43°C στο Αγρίνιο και 42°C στη Λευκάδα.
  • Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Κασσάνδρα με έναν νεκρό.
  • Το 2015 σημειώθηκαν πλημμύρες σε Σκιάθο, Άργος και Ροδόλιβο Σερρών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα