Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή – Περιορίζεται ο παγετός

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή – Περιορίζεται ο παγετός
Αθήνα. Eurokinissi

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και τα φαινόμενα περιορίζονται νοτιότερα. Κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και τα φαινόμενα περιορίζονται σταδιακά νοτιότερα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει, θα κυμανθεί σε τιμές κανονικές για την εποχή και ο παγετός δεν θα είναι εκτεταμένος

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Βελτιώνεται σταδιακά την Κυριακή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές, ενώ άλλη διαταραχή θα μας επηρεάσει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, από το μεσημέρι όμως στα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικά θυελλώδεις, που από τις μεσημβρινές ώρες όμως βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 30/1/1999 κακοκαιρία έπληξε τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις μέχρι τη θάλασσα. 20εκ χιόνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και χιονοκαταιγίδα στα Ιωάννινα. Το 2000 είχαμε ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Το 2008 επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες στη Αττική με -3°C ελάχιστη θερμοκρασία στο Τατόι. Το 2011 επικράτησαν ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Άρτα και Ευρυτανία, ενώ εμφανίστηκε υδροσίφωνας στη Ρόδο με ριπές έως 166 km/h στην Κάρυστο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα