Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία από Τετάρτη

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία από Τετάρτη
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα sooc

Συνεχίζεται η ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε άνοδο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Μικρή πιθανότητα όμβρων στα βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 21/6/1901 είχαμε αρκετές βροχοπτώσεις στην ηπειρωτική χώρα
  • Το 2010 υδροσίφωνας επηρέασε το Ύψος Κέρκυρας
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Λαμία
  • Το 2016 ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40°C στη νότια Ελλάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα