Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο
Σύννεφα στην Αττική Aris Oikonomou / SOOC

Τοπικές νεφώσεις με φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με ισχυρούς ανέμους. Καλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αυξημένη συννεφιά κατά περιόδους με βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή θα φτάσει τοπικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα

Η προοπτική του καιρού

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες .

Το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές στα βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 22 και στα νησιά του Αιγαίου κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 2/4/2005 είχαμε μόλις 10°C μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης με καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα