Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα δείξει 20 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα δείξει 20 βαθμούς ο υδράργυρος
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στους 20 βαθμούς Κελσίου τοπικά η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές – Βαθμιαία και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις – Περιορισμένη ορατότητα το πρωί

• Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με βελτιωμένο καιρό σε πολλές περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές μετά τα μέσα της εβδομάδος στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 20 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.


Η μεταφορά σκόνης από την Αφρική

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 27/3/1902 είχαμε χαλαζοπτώσεις στην Ηλεία. Το 2001 είχαμε 28°C μέγιστη θερμοκρασία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το 2009 εκδηλώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής άνω των 1000μ. Το 2013 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, πλημμύρα στη Θεσ/νίκη. Ανεμοστρόβιλος στη Βερδικούσα Τρικάλων. Ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων στην Κέρκυρα. Το 2015 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Αχαΐα, Αττική και Εύβοια, πλημμύρα στη Χαλκίδα. Το 2016 δημιουργήθηκε μεγάλος υδροσίφωνας στον Πύργο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα