Καιρός: Αστάθεια στα ηπειρωτικά – Μελτέμι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ

Καιρός: Αστάθεια στα ηπειρωτικά – Μελτέμι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ
. 3 2021 . (EUROKINISSI / ) Eurokinissi

Μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 37 βαθμούς Κελσίου.

  • Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και αστάθεια στα ορεινά , σχεδόν αίθριος στα νησιά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικά στα νότια τα 6-7 μποφόρ

 

Για σήμερα Πέμπτη τη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται τοπικές βροχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η απουσία ισχυρού μελτεμιού το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και οι γενικότερες μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν έχουν προκαλέσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας της θάλασσας στην Βόρεια Ελλάδα όπου τοπικά φτάνει τους 29 βαθμούς Κελσίου

 

Πιστές στο καλοκαιρινό ραντεβού τους, οι διάττοντες Περσείδες, θα κορυφωθούν και φέτος σήμερα Πέμπτη στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου . Θα φαίνονται πολύ καθαρά γιατί το φεγγάρι θα δύσει νωρίς και έτσι ο ουρανός θα προσφέρεται για παρακολούθηση του φαινομένου .

Για να μην κάνουμε λάθος τη γραφή ας δούμε προσεκτικά την παρακάτω εικόνα:

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 12/8/2002 είχαμε 44,4°C μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης. — Το 2015 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Σκάλα Κεφαλονιάς.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα