Καιρός: Αστάθεια στα βόρεια – Αυξημένη υγρασία και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Αστάθεια στα βόρεια – Αυξημένη υγρασία και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα
ΚΑΙΡΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) Eurokinissi

Άνεμοι έως 6 μποφόρ την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με παροδική αστάθεια στα βόρεια

  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

 

Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται στα τα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα θα κυλήσει καιρός μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος . Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 29/8/1924 είχαμε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα μετά από παρατεταμένο καύσωνα. — Το 1998 εκδηλώθηκε ισχυρή 3ωρη καταιγίδα στα Ιωάννινα. Το 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Κέρκυρα (120 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε διάστημα 6 ωρών). —Το 2013 δημιουργήθηκε “Διάβολος σκόνης” στο Δίστομο Βοιωτίας που προκάλεσε ζημιές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα