Καιρός: Ασταθές το σκηνικό μέχρι και την Τετάρτη – Αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ασταθές το σκηνικό μέχρι και την Τετάρτη – Αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας
Αραιή συννεφιά Eurokinissi

Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα με πρόσκαιρη άνοδο όμως την Πέμπτη και Παρασκευή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Ένταση της αστάθειας Τετάρτη και Πέμπτη
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου με άνοδο την Πέμπτη και Παρασκευή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο με ενίσχυση από την Παρασκευή

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , ενώ από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι, ενώ πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 32 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-07-2023

Γενικά αίθριος. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια ηπειρωτικά και σταδιακά θα σταματήσουν.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 06-07-2023


Γενικά αίθριος και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Εύβοια και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-07-2023


Γενικά αίθριος και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο και τοπικά θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 34 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα