Καιρός: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές

Καιρός: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές
Άστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα Eurokinissi

Τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Η πρόγνωση του καιρού από το διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Άστατος καιρός κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια- Χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής βόρειας χώρας
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική και το βόρειο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα νότια τους 15 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή προς το βράδυ.. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο τριήμερο

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος όπου θα έχουμε πολύ κρύο από την Τετάρτη και μετά με την θερμοκρασία να βρίσκεται κατά 6-8 °C κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά ημιορεινά , αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 7/3/1902 είχαμε σοβαρό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

— Το 1916 είχαμε 10 νεκρούς από ισχυρή χιονοθύελλα στη Δ. Μακεδονία.

— Το 1967 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στα νησιά του Αν. Αιγαίου. — Το 2002 είχαμε 25°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.

— Το 2006 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Κέρκυρα και είχαμε ραγδαία πτώση 12 βαθμών στην ΒΔ χώρα σε λιγότερο από 24 ώρες.

— Το 2010 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της βόρειας (Καβάλα) και κεντρικής χώρας (Λαμία)

.— Το 2011 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (από Νάουσα μέχρι και Άμφισσα). Χιονόστρωση και στη Θεσ/νίκη. Χιονοκαταιγίδες στη Ν. Εύβοια, χιονομπόρες στο κέντρο της Αθήνας και τα Ιωάννινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα