Καιρός: Άστατος στα δυτικά και βόρεια – Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Άστατος στα δυτικά και βόρεια – Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα
Συννεφιά. Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές με ανέμους έως 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με παροδική αστάθεια στα δυτικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς στα 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Έντονες ήταν οι καταιγίδες που επηρέασαν την Πέμπτη τη κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα . Οι αναπτύξεις από τις καταιγίδες ξεπέρασαν τα 10 km ύψος στα βορειοδυτικά

Οι καταιγίδες επηρέασαν με σφοδρότητα την Καρδίτσα

Για σήμερα Παρασκευή και πάλι στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις, πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τ6ους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και πιθανώς τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 27/8/ 1954 και το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.
  • Το 2005 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα