Καιρός: Άστατος την Καθαρά Δευτέρα, σημαντική πτώση θερμοκρασίας από Τετάρτη

Καιρός: Άστατος την Καθαρά Δευτέρα, σημαντική πτώση θερμοκρασίας από Τετάρτη
Καθαρά Δευτέρα eurokinissi

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια από την Τετάρτη και μετά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Μετά τον άστατο καιρό της Καθαράς Δευτέρας με λίγα φαινόμενα ο καιρός στα μέσα της εβδομάδος γίνεται χειμωνιάτικος με χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρα στα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδος θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ στα μέσα της εβδομάδος

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο 7 ήμερο σε video

Πολύ κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την θερμοκρασία να βρίσκεται κατά 6-8 °C κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο από το μεσημέρι σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Θα υπάρχουν ωστόσο και διαστήματα βελτίωσης, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια θα φτάσει τους 16 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 08-03-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και
βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09-03-2022

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΕΜΠΤΗ 10-03-2022

Νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις τις επόμενες μέρες παροδικά αυξημένες με βροχές από την Τρίτη και μετά. Η θερμοκρασία την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και από Τρίτη και μετά χιονόνερο ή χιόνια Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και Τετάρτη.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα