Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια το Σάββατο – Άνεμοι έως 6 μποφόρ

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια το Σάββατο – Άνεμοι έως 6 μποφόρ
Καιρός με νεφώσεις Eurokinissi

Άνεμοι έως 4 με 5, και στο Αιγαίο 6 μποφόρ, και θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά ακόμη και στη νότια νησιωτική χώρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • στις 27/5/1991 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στη Πίνδο πάνω από τα 1600μ.
  • Το 2009 είχαμε καταιγίδες στη Θεσσαλία.
  • Το 2011 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στην Αττική.
  • Το 2015 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Μήλο, Βοιωτία και Εύβοια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα