Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας με ισχυρότερο του Σαββάτου

Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας με ισχυρότερο του Σαββάτου
Κακοκαιρία Eurokinissi

Δύο κύματα κακοκαιρίας με ισχυρότερο του Σαββάτου κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Νοτιάδες τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από τα δυτικά προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθεί ανατολικότερα και τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά το Σάββατο
  • Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 19 βαθμούς Κελσίου..

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-12-2021

Αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανώς από το βράδυ στα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο ενδέχεται πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι έντονα, ωστόσο βαθμιαία στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-12-2021

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή όμβρους, αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 14-12-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές βροχές το Σάββατο και τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 18 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές το Σάββατο Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 11 με 17 βαθμούς Κελσίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΉ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα