Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη
Δυνατοί άνεμοι στον Πειραιά eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά με ενισχυμένους ανέμους. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ανατολικά και νότια

• Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά την διάρκεια της ημέρας , αλλά θα έχει αρκετή παγωνιά στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο αρχικά τα 7 με 8 μποφόρ στα νότια αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Εβδομαδιαία προοπτική

Με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόνησσο, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στα δυτικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 10/2/1911 σταμάτησαν οι έντονες τριήμερες χιονοπτώσεις σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα με το ύψος του χιονιού να φτάνει το 1μ σε πολλές πόλεις, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. — Το 1929 είχαμε ολικό πάγωμα της λίμνης Παμβώτιδας με δυνατότητα βάδισης. — Το 2010 εκδηλώθηκαν καταστροφικές πλημμύρες στο Στρατώνι Χαλκιδικής με 152 mm βροχής. Βραδινή καταιγίδα στην Αθήνα, πυκνές χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία όπως και στα ημιορεινά της Στερεάς και Πελοποννήσου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα