Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι και παγωνιά σε κεντρικά και βόρεια

Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι και παγωνιά σε κεντρικά και βόρεια
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας Aris Oikonomou / SOOC

Τοπικές βροχές στα νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα νότια στην αρχή της ημέρας και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στη υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά θα έχει αρκετή παγωνιά στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο αρχικά τα 8 με 9 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν

Εβδομαδιαία προοπτική

Με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Σήμερα Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός. Βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη που αργότερα θα σταματήσουν Θα διατηρηθούν οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ένταση τοπικά 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά του τμήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 12 με 13 κατά τόπους στα δυτικά τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους στη Θράκη.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σαν σήμερα στις 9/2/1929 είχαμε χιονοπτώσεις στις πεδινές περιοχές και στην Αθήνα. Το 1975 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στην Αθήνα. Το 2005 επικράτησε ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα με -18°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα και -13°C στην Καστοριά. –Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Ηγουμενίτσα και είχαμε χαλαζοπτώσεις στην Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα