Καιρός: Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα – ‘Ήχησε” το 112 σε Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες

Καιρός: Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα – ‘Ήχησε” το 112 σε Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες
Καταιγίδα Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι περιοχών της Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας και των Σποράδων. Πώς θα συνεχιστούν τα φαινόμενα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα την Αττική, ενώ σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο το πρωί της Κυριακής (18/06) αναβαθμίστηκε σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως επίσης και στην Εύβοια, οι κάτοικοι της οποίας έλαβαν και μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία.

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έλαβαν και κάτοικοι των περιοχών της Αττικής, με την Πολιτική Προστασία να ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων αλλά και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σημειώνεται ότι η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες στα Σπάτα, όπου για περίπου μισή ώρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έκλεισε ο δρόμος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, μπροστά από το δημοτικό στάδιο Σπατών.

Σημειώνεται πως το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ την Κυριακή (18/06) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Κυριακή (18-06-2023):

  • μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,
  • μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,
  • μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Μήνυμα 112 σε Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες

Πριν από τα μεσάνυχτα, το 112 ήχησε για τους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, συνιστώντας στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Πλέον το 112 έχει ηχήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Μαγνησία αλλά και στις Σποράδες, ενώ σύμφωνα με αναγνώστες 112 έχει πάει και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία αλλά και Κρήτη, με το μήνυμα να κάνει έκκληση προς τους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα