Καιρός: Επιδείνωση από το βράδυ του Σαββάτου

Καιρός: Επιδείνωση από το βράδυ του Σαββάτου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου από τα δυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια βροχές. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας.

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα

  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ

 

Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαμιαία στα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες  περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμνανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 26/2/1905 επικρατούν ισχυροί άνεμοι που προκαλούν ναυάγιο ιστιοφόρου στη Σαντορίνη, — Το 2003 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στην Β. Ικαρία. —Το 2010 είχαμε υδροσίφωνα στο Ηράκλειο. — Το 2015 ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στον Πειραιά και το 2016 σε Λευκάδα και Ιωάννινα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα