Καιρός: Επιδείνωση με βροχές από την Παρασκευή – Εντείνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές από την Παρασκευή – Εντείνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης
Συννεφιά στην Αττική Aris Oikonomou / SOOC

Παραμένουν οι αραιές νεφώσεις και η έντονη μεταφορά σκόνης. Βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια που την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι ισχυρές στα Βορειοδυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιή συννεφιά και μεταφορά σκόνης από την Αφρική με λασποβροχές. Την Παρασκευή και το Σάββατο τοπικά ισχυρές βροχές στα ΒΔ
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα και τα 9 μποφόρ

Με καλές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιή συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες . Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική με τοπικά έντονα φαινόμενα την Παρασκευή και το Σάββατο στα ΒΔ

Η μεταφορά σκόνης

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται μεταβολή του καιρού στη δυτική, τη βόρεια και κατά τόπους στην κεντρική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας και οι συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, με ένταση στα πελάγη 6 με 8 και τοπικά, στο Ιόνιο από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα και στο Αιγαίο από το απόγευμα, 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-04-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Από το βράδυ θα χιονίσει στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 13 με 15 ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-04-2022

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στα ανατολικά βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-04-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών βροχών και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-04-2022

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία 7 και την Τρίτη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα κυρίως την Τρίτη.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα