Καιρός: Επιδείνωση με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Βροχερός καιρός στο κέντρο της Αθήνας sooc

Βροχερός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το επόμενο διήμερο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές και καταιγίδες , χιόνια στα ορεινά και στ βόρεια ημιορεινά

• Η θερμοκρασία θα πέσει κατ΄λα 5 με 7 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά την Πέμπτη στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Δύο κύματα κακοκαιρίας. Το πρώτο από σήμερα έως και Πέμπτη και το δεύτερο από την Κυριακή και μετά.

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα σταδιακά στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και στο Ιόνιο τη νύχτα θα ενισχυθούν έως τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-02-2022

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια και βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 24-02-2022

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στη νότια Πελοπόννησο όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και
πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-02-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-02-2022

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές έως την Πέμπτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα