Καιρός: Επιμένει η αστάθεια και την Τρίτη

Καιρός: Επιμένει η αστάθεια και την Τρίτη
Σύννεφα Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός και θερμοκρασία τοπικά στους 33 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός το πρωί, αλλά με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα περί τους 33 βαμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6μποφόρ στο Αιγαίο

Την Τρίτη στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά σποραδικές καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 27/6/2009 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στις Σποράδες.
  • Το 2010 καταιγίδα με μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών στην Αττική.
  • Το 2014 σημειώθηκαν πλημμύρες στη Θεσ/νίκη, χαλάζι στο Κλειδί Ημαθίας, Θυελλώδεις άνεμοι στον Νομό Καβάλας με έναν τραυματία.
  • Το 2015 ανεμοστρόβιλος επηρέασε την Αγ. Μαρίνα Χανίων, υδροσίφωνας εμφανίστηκε στα Χανιά. Πλημμύρες στην Κύμη και το Ρέθυμνο. Δύο τραυματίες από κεραυνό στον Ψηλορείτη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα