Καιρός: Επιτέλους ανάσα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Επιτέλους ανάσα – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI

Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι άνεμοι έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς και τοπικά 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.


Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσουν τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 24/7/1998 είχαμε δασική πυρκαγιά στη Πεντέλη.
  • Το 2010 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Θεσ/νίκη.
  • Το 2015 δημιουργήθηκε εντυπωσιακός “διάβολος σκόνης” στα ορυχεία Καρδιάς στην Κοζάνη. Θυελλώδεις άνεμοι στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια καταιγίδας προκάλεσαν πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα