Καιρός: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πλήξουν

Καιρός: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πλήξουν
Κακοκαιρία (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο θα είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη

Η πρόγνωση υετού ανά ώρα σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο

Η πρόγνωση υετού σε Ιόνιο,Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία, Θράκη βορειοανατολικό Αιγαίο

Η πρόγνωση υετού στη νησιωτική χώρα

Σήμερα Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στα πελάγη έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα έχει μέγιστη τιμή τους 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίοπυ τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια έως 9 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 11/12/2009 είχαμε ισχυρές βροχές στην Εύβοια με 120 χιλιοστά βροχής στη Στενή. —Το 2010 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αθήνας και στα ημιορεινά της Κρήτης. — Το 2014 είχαμε πλημμύρες στην Αίγινα, ζημιές από χαλαζόπτωση στην Κορώνη Μεσσηνίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα