Καιρός: Εξασθένηση των βοριάδων – Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Εξασθένηση των βοριάδων – Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα
Χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στην Αθήνα ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την Κυριακή. Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πολλές βροχές από την Κυριακή και μετά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές στα ανατολικά. Από την Κυριακή και μετά πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σήμερα, Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη τους 20 με 21 και στα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-11-2021

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της και μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-11-2021

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν, από το μεσημέρι τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα ο καιρός της δυτικής Ελλάδας θα επηρεάσει και την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-11-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τη δυτική Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά καταιγίδες πιθανόν στο Ιόνιο ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 10ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα