Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι – Άνοδος θερμοκρασίας από την Τρίτη

Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι – Άνοδος θερμοκρασίας από την Τρίτη
Ηλιοφάνεια στο Ναύπλιο Eurokinissi - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μελτέμι έως 7 μποφόρ μέχρι τη Δευτέρα με κανονικές θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από την Τρίτη
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις νησιωτικές περιοχές, στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και αστάθεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από την Τρίτη

Για σήμερα Σάββατο τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία. Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Στη νησιωτική χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στα νησιά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-08-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και βόρεια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και στα δυτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη 28 με 29 και στα υπόλοιπα νησιά τους 32 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 24-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-08-2021

Στην Ήπειρο και τη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Ενισχυμένο μελτέμι μέχρι και την Κυριακή και από την ερχόμενη Τρίτη εξασθένηση ανέμων σε όλα τα πελάγη.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα