Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με πολλές βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με πολλές βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιά eurokinissi

Κατά 4 με 6 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από τη Δευτέρα και από τα βόρεια θα  αλλάξει το σκηνικό του καιρού με βροχές ,τοπικά  ισχυρές Τρίτη και Τετάρτη κεντρικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 5 με 6 περίπου βαθμών Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στην ανατολική χώρα οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες στη βόρεια Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στα δυτικά 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές θα φθάσει τους 30 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στη νότια Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Μετεώγραμμα Αθήνας και γενικά σχόλια

 

Με πολλές βροχές μας υποδέχεται το φθινόπωρο ενώ οι θερμοκρασίες δεν προβλέπεται να απέχουν από τις κανονικές για την εποχή . Πρακτικά σε μεγάλο βαθμό απομακρύνεται ο κίνδυνος των πυρκαγιών στην ηπειρωτική χώρα δεδομένων των βροχοπτώσεων . Δεν παύει ωστόσο ο κίνδυνος να είναι μεγάλος , κυρίως λόγω των ενισχυμένων ανέμων. Οι βροχοπτώσεις στην Αθήνα θα κρατήσουν ένα τετραήμερο , ενω προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος σταματούν

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-09-2023

 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια η οποία σταδιακά θα επηρεάσει και το Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπκά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 05-09-2023

 

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-09-2023

 

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

 

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η  μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές  Η  θερμοκρασία  θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα