Καιρός: Ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι έως 6 μποφόρ

Διαβάζεται σε 4'
Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια SOOC

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και πρόσκαιρα φαινόμενα την Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα Πρόσκαιρα φαινόμενα στα ανατολικά τη Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα αλλά θα πέσει τη Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια και απο το απόγευμα στα βορειοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 09-10-2023


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και ασθενείς βροχές στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 10-10-2023


Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-10-2023

Στη ανατολική και νότια νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο, βαθμιαία στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και το νότιο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές εκτός από τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα κεντρικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Τρίτη Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα