Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο τη Δευτέρα

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο τη Δευτέρα
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα INTIME NEWS

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και δυτικοί άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα ανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 20/2/2009 παρατηρείται υδροσίφωνας στη Ρόδο.
  • Το 2016 επικρατούν ισχυροί άνεμοι σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία που προκαλούν καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα