Καιρός: Ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων την Τετάρτη

Καιρός: Ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων την Τετάρτη
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Ασθενή φαινόμενα στη Κρήτη που γρήγορα θα σταματήσουν. Βαθμιαία εξασθένηση ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια . Ασθενή φαινόμενα στη Κρήτη που γρήγορα θα σταματήσουν
  • Η θερμοκρασία έως τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 με εξασθένηση

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές και τοπικά θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα…

  • Στις 19/10/1895 είχαμε υπερχείλιση του Πηνειού που έπνιξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και πολλά ζώα.
  • Έντονη θύελλα σε Κεφαλονιά, Πάτρα και Αιτωλία.
  • Το 2003 κατεγράφη ανεμοστρόβιλος στη Κέρκυρα.
  • Το 2010 είχαμε ζημιές από τη καταρρακτώδη βροχή στη Κύμη.
  • Το 2013 δημιουργήθηκαν δύο υδροσίφωνες στη η Σητεία και τον Αγ. Νικόλαο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα