Καιρός: Ηλιοφάνεια και εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο

Καιρός: Ηλιοφάνεια και εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο
ΚΑΙΡΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) Eurokinissi

Άνοδος της θερμοκρασίας στους 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου , αλλά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά και τους 37 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια . Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 30 με 32 και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενω στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Οι άνμεοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Εξασθένηση των ανέμων μέχρι και την Τετάρτη και ενίσχυση από την Πέμπτη και μετά.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • Στις 16/8/1900 είχαμε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και χαλάζι, όταν χείμαρρος στα Τρίκαλα παρέσυρε και σκότωσε 3 παιδιά.
  • Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Σποράδες και Εύβοια.
  • Το 2008 είχαμε 39.7°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα