Καιρός: Ηλιοφάνεια και περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια

Καιρός: Ηλιοφάνεια και περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
Ηλιοφάνεια. Eurokinissi

Άνοδος της θερμοκρασίας στους 39-40 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου , αλλά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 39 me 40 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθεί αστάθεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4-5 μποφόρ

Για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Εξασθένηση των ανέμων μέχρι και την Τετάρτη και ενίσχυση από την Πέμπτη και μετά κυριως στα ανατολικότερα τμήματα του Αιγαίου

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 18/8/2002 σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην περιοχή του Κηφισού, τη Θεσ/νίκη, το Άργος και τη Κόρινθο.
  • Το 2006 είχαμε 39°C στη Λάρισα.
  • Το 2012 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Βελίκα Λάρισας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα