Καιρός: Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα

Καιρός: Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια όλη τη χώρα τη χώρα. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία έως τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι στα νοτιοανατολικά μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά και θα διατηρηθεί υψηλή για την εποχή. Θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 24/10/1959 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις στα κεντρικά που προκάλεσαν κατολισθήσεις στο Πήλιο
  • Το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και πλημμύρες στην Ήπειρο και Δυτική Στερεά με έναν νεκρό στην Άρτα
  • Το 2014 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Καλαμάκι Ζακύνθου και τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Υδροσίφωνες εμφανίστηκαν σε Πειραιά και Κέρκυρα ενώ στις Ράχες Φθιώτιδας κεραυνός προκάλεσε ζημιές σε ιστιοπλοϊκό. Πλημμύρες είχαμε στην Αττική και το Ρέθυμνο
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Χανιά και Τζερμιάδων

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα