Καιρός: Ηλιοφάνεια με κανονικές θερμοκρασίες – Βοριάδες έως 6 μποφόρ το Σάββατο

Καιρός: Ηλιοφάνεια με κανονικές θερμοκρασίες – Βοριάδες έως 6 μποφόρ το Σάββατο
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Nick Paleologos / SOOC

Ηλιοφάνεια με κανονικές θερμοκρασίες, αλλά με ψύχρα το πρωί στα βόρεια. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια όλη τη χώρα τη χώρα – Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία έως τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια στους 22 με 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 22/10/1972 είχαμε ασθενή χιονόπτωση στη Θεσ/νίκη.
  • Το 2003 σημειώθηκαν 34°C μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη λόγω ισχυρών καταβατικών ανέμων.
  • Το 2007 είχαμε 54 χιλιοστά βροχή στα Ιωάννινα και χιονοπτώσεις άνω των 1500μ. Ανεμοστρόβιλος στο Βαρθολομιό Ηλείας και ένας στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.
  • Το 2015 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Αττική όπου 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χαλάζι 3εκ στο Νέο Ηράκλειο, πλημμύρες και σε Κασσάνδρα, Λέσβο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα