Καιρός: Ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες
Ηλιοφάνεια έφερε το 2022 στη χώρα Eurokinissi

Εξασθένηση ανέμων στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Γενικά βελτιωμένος καιρός το επόμενο πενθήμερο με υψηλές θερμοκρασίες

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια οι άνεμοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 2/1/1897 είχαμε φονική πλημμύρα στην Αιγιαλεία. — Το 1953 θυελλώδεις νοτιάδες 11 μποφόρ επικράτησαν στη χώρα. –Το 1995 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με 25°C στη Λαμία. — Το 2010 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Άστρος Κυνουρίας. — Το 2014 ισχυρές καταιγίδες στη Ρόδο προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα